Βιογραφικό

Vassilis AntonasΠροέρχομαι από το χώρο της Ψυχολογίας και έχω εκπαιδευτεί εκτεταμένα σε Μεταπτυχιακό επίπεδο ως Ψυχοθεραπευτής και Καθοδηγητής Στελεχών (Executive Coach). Έχω εργαστεί για το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) και για κοινωφελείς οργανισμούς στην Αγγλία από το 1998 μέχρι το 2001.

Διετέλεσα Κλινικός Διευθυντής του οργανισμού CAP (Counselling and Psychotherapy Associates) στο Λονδίνο από το 2001 μέχρι την επιστροφή μου στην Ελλάδα το 2006. Έχω ιδρύσει και συν-ιδρύσει εκπαιδευτικά προγράμματα Καθοδήγησης Στελεχών και έχω διδάξει Ψυχοθεραπευτές και Καθοδηγητές σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2006 ίδρυσα την Impact Premium Consulting Services, της οποίας ηγούμαι ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο οργανισμός ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού και στην παροχή της πρώτης και μοναδικής εκπαίδευσης Executive Coaching στην Ελλάδα.

Ως θεραπευτής έχω δουλέψει πάνω σε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών διαταραχών με πελάτες διαφόρων προελεύσεων. Οι συνεργασίες αυτές διήρκησαν από έξι συνεδρίες μέχρι δέκα χρόνια.

Η βασική μου εκπαίδευση υπήρξε ανθρωποκεντρική και η εστίαση, η εποπτεία και η επαγγελματική μου ανάπτυξη επικεντρώθηκαν στις θεωρίες του Καρλ Γιουνγκ κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Παρόλο που επιστρατεύω ψυχαναλυτικές και ανθρωπιστικές δεξιότητες στην προσπάθεια να κατανοήσω την ψυχοσύνθεση των πελατών μου, κάνω εκτεταμένη χρήση της πείρας μου ως executive coach για να εντοπίσω και να βελτιώσω σχήματα και δομές που παρεμποδίζουν την βελτίωση και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

Έχω την τάση να είμαι αυστηρός κριτής και ανυπόμονος μέντορας, προσπαθώ όμως να δίνω ανατροφοδότηση με όση περισσότερη φροντίδα μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μού.

Το 2017 εκδόθηκε από την Routledge το βιβλίο μου, Coaching for Impact